Pierogi z kaszą gryczaną i kozim serem

W cyklu "Smaczna agroturystyka" przedstawiamy dziś pierogi z kaszą i kozim serem - specjalność gospodarstwa agroturystycznego "Chata Miłkowska" w Miłkowie koło Lubasza. Smacznego!

 

Pierogi z kaszą gryczaną i kozim serem


Składniki farszu:

1 szklanka kaszy gryczanej
25 dag kremowego białego sera koziego
masło
1 cebula


Składniki ciasta:

50 dag mąki
woda
sól

Kaszę gryczaną ugotować na sypko. Cebulę pokroić w kostkę, podsmażyć na maśle i zmieszać z kaszą i serem. Z podanych składników zagnieść gładkie ciasto. Cienko je rozwałkować i wykrawać szklanką krążki. Na środek każdego krążka nakładać farsz i zlepiać pierogi. Gotować je w dużej ilości osolonego wrzątku przez 3 minuty od wypłynięcia. Można podawać ze skwarkami albo z roztopionym masłem. Odsmażane na patelni i podane z sosem pomidorowym są równie pyszne!

 

Ostatnio zmienianysobota, 04 sierpień 2018 15:50

Skomentuj

Powrót na górę
Nasz portal wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na wykorzystywanie plików cookies w zakresie odpowiadającym konfiguracji Twojej przeglądarki. Więcej o naszej Polityce prywatności